Er is goed nieuws voor iedereen die van échte muziek houdt! De afgelopen weken tourde Jett Rebel langs een select aantal popzalen in Nederland. Zijn Super Pop Tour, vernoemd naar zijn nieuwste album, was een groot succes vol overdonderende hoogtepunten. 

Jett Rebel en zijn nieuwe bandleden bewezen dat de muzikale lat in Nederland nóg hoger gelegd kon worden. Zaal na zaal danste en stuiterde op nummers als All The Way, Tonight en Get Your Rock n Roll On

Tijdens de tour won Jett Rebel ook nog de 3FM Award ‘Beste Social’ voor zijn eigenzinnige social media gebruik en vertelde hij bij De Wereld Draait Door vurig over vinyl en zijn ambassadeursschap voor Record Store Day 2017.

Muziekliefhebbers opgelet! Vandaag wordt bekend dat de ‘Super Pop Tour’ wegens succes in reprise gaat. Er komen maarliefst 11 nieuwe clubshows in het gehele land. 

12 oktober: Gebouw-T, Bergen op Zoom
13 oktober: De Oosterpoort, Groningen
14 oktober: Luxor Live, Arnhem
20 oktober: De Vorstin, Hilversum
21 oktober: Victorie, Alkmaar
27 oktober: Neushoorn, Leeuwarden
28 oktober: Annabel, Rotterdam
3 november: Hedon, Zwolle
4 november: Muziekgieterij, Maastricht
10 november: 013, Tilburg
11 november: Patronaat, Haarlem

Foto: Bob Leistra

Jett Rebel is de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day 2017!

Op Record Store Day verschijnt ook een 7” van Jett Rebel: een dubbel A-side op roze vinyl met daarop de singles Better Off Together en Daydreamin’. Deze single is gratis en exclusief verkrijgbaar voor de eerste 5.000 bezoekers. Record Store Day vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 april in bijna 100 onafhankelijke platenzaken in Nederland.

“Gevraagd worden als ambassadeur voor Record Store Day is een gigantisch grote eer. Om eerlijk te zijn kan ik het nog steeds niet geloven. Het voelt alsof ik een van velen ben, maar dat is natuurlijk niet zo. Vinyl speelt mijn hele leven al een belangrijke rol.”

Jett Rebel bracht begin dit jaar Super Pop uit, zijn derde album in twaalf maanden tijd. Op het laatste album in dit drieluik houdt hij de touwtjes weer stevig zelf in handen en speelt alle instrumenten zelf. Superpop – uitgebracht op roze vinyl – kwam nieuw binnen op 1 in de onlangs gelanceerde Vinyl33. Na zijn extra grote show in Ahoy op 4 februari, start hij begin april de Super Pop tour in de grotere poppodia in Nederland.

Over Record Store Day:
Record Store Day is dit jaar tien jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten. Inmiddels vindt dit unieke evenement plaats in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan. In Nederland zal het evenement op 22 april voor de achtste keer plaatsvinden. Moke, Tim Knol, Blaudzun, Triggerfinger, Kensington, Typhoon en Eefje de Visser gingen Jett Rebel voor als Record Store Day ambassadeur in Nederland. De Amerikaanse ambassadeur is dit jaar St. Vincent.

Het goede nieuws is dat Jett Rebel weer op tour gaat. En het slechte nieuws? Dat is er niet. Jett Rebel heeft zichzelf opnieuw uitgevonden op zijn nieuwste album Super Pop en neemt deze good vibes mee naar Utrecht.

Frisser dan ooit maakte hij in zijn eentje Super Pop, zijn derde album in 12 maanden tijd. Een enorme prestatie die gevierd moet worden met de Super Pop Tour.

Sinds zijn eerste album Venus & Mars dendert de sneltrein van Jett Rebel onverstoord door Nederland, om onderweg een Edison en meerdere 3FM Awards op te pikken. Met haltes als Pinkpop, Lowlands, North Sea Jazz, een uitverkochte HMH en een extra grote show in Ahoy zit inmiddels het hele spoor onder de glitters. Onlangs opende hij zelfs een eigen museum. “Ben je daar niog niet wat te jong voor?” Vroeg Mathijs van Nieuwkerk. “Ik vond het hoog tijd” antwoordde Rebel.

De Super Pop tour wordt een muzikaal spectakel zoals alleen Jett Rebel dat kan. Dans mee op ‘All The Way’, bekend van 3FM en Radio 2, of zwijmel weg op ‘Just In Case You’re Ever Down Again’. En de volgende halte? Dat weet alleen Jett Rebel zelf.

SUPER POP TOUR:
13.04 TivoliVredenburg, Utrecht
14.04 Doornroosje, Nijmegen
15.04 Paradiso, Amsterdam
20.04 Paard van Troje, Den Haag
21.04 Effenaar, Eindhoven

Jett Rebel – Super Pop Tour

Jett Rebel kondigde in januari 2016 aan dat hij 3 albums binnen één jaar zou uitbrengen. Op 22 januari 2016 verscheen het expirimentele album ‘Truck’, waarop hij alle instrumenten zelf inspeelde en opnam met een 4-track cassette recorder. In augustus, tijdens Lowlands, bracht hij het typische rock’n roll album ‘Don’t Die On Me Now’ uit, waarop hij zich voor het eerst in de studio liet bijstaan door andere muzikanten dan hijzelf. Alles werd live opgenomen.

Op 13 januari 2017 verschijnt album nummer 3 getiteld ’Super Pop’. Op het laatste album in dit drieluik houdt Jett Rebel weer stevig alle touwtjes zelf in handen en speelt alle instrumenten zelf. We horen hem scherper en frisser dan ooit te voren. Single ‘All The Way’ liet het eerste geluid horen van dit album, maar er is nog veel meer te ontdekken in de indrukwekkende one-man-show die dit album is.

Ontdek Super Pop hier!

Jett Rebel kondigde in januari 2016 aan 3 albums binnen een jaar uit te brengen. Op 22 januari 2016 verscheen Truck, waarop hij alle instrumenten zelf inspeelde en opnam met een 4-track cassette recorder. In augustus, tijdens Lowlands, bracht hij Don’t Die On Me Now uit waarop hij zich voor het eerst in de studio liet bijstaan door andere muzikanten dan hijzelf. Alles werd live opgenomen.

Op 13 januari 2017 verschijnt album nummer 3, waarvan de titel nog niet is bekend gemaakt. Op het laatste album in dit drieluik houdt Jett Rebel weer stevig alle touwtjes zelf in handen en speelt alle instrumenten zelf. We horen hem scherper en frisser dan ooit te voren. De eerste single All The Way laat het eerste geluid horen van dit album.

Bestel het nieuwe album vooruit, klik hier.

Jett Rebel – 2017 – Photo by Linda Stulic

Jett Rebel is wekelijks te zien in een online serie in aanloop naar zijn AHOY concert. Als er iemand eindeloos uit zijn talent kan putten is het Jett Rebel wel. De jonge muzikant staat bekend als “alleskunner” en heeft op zo’n beetje alle grote en kleine festivals in Nederland gespeeld. Onlangs kondigde hij een show aan in AHOY Rotterdam. Op 4 februair 2017 is het zo ver. In aanloop daar naar toe ging hij een kijkje nemen in de grote, lege zaal in Rotterdam. Al skateboardend, hardop dromend en dansend, zien we een jongen bij wie het besef groeit: de droom komt uit…

In videos van ruim een minuut per week, zal METRO wekelijks de primeur hebben op het kijkje in de ziel van Jett Rebel.

Bekijk hier de afleveringen van Jett’s Journey to AHOY!

Vandaag brengt Jett Rebel zijn nieuwe single uit. Geheel onverwacht is daar ineens ‘All The Way’. Deze single laat het multitalent horen op zijn meest heldere en pure manier. Hij klinkt scherper dan ooit: “Dit is mijn meest geniale nummer tot nog toe. Deze single verdient een Grammy èn een Oscar!”

Op ‘All The Way’ laat Jett Rebel horen een echte alleskunner te zijn. We horen hem zoals we hem ooit leerden kennen: elk instrument op deze single speelt hij weer zelf. Drums, keys, gitaren, zang, alles nam hij op in zijn eigen studio en hij produceerde de single ook zelf.

‘All The Way’ is afkomstig van het nieuwe album van Jett Rebel, waarvan de titel begin januari bekend wordt gemaakt. Op 4 februari speelt Jett Rebel in Rotterdam AHOY, zijn grootste show tot op heden. Veilig kaartjes kopen kan via www.jettrebelahoy.nl

Luister All The Way op: Spotify | iTunes | AppleMusic | Deezer

Jett Rebel - All The Way
Music & Lyrics: Jett Rebel

Bewaren

Zojuist maakte METRO bekend: Jett Rebel lanceert online serie in aanloop naar AHOY concert.

Als er iemand eindeloos uit zijn talent eindeloos kan putten is het Jett Rebel wel. De jonge muzikant staat bekend als “alleskunner” en heeft op zo’n beetje alle grote en kleine festivals in Nederland gespeeld. Onlangs kondigde Jett Rebel een show aan in AHOY Rotterdam. Op 4 februair 2017 is het zo ver.

In aanloop daar naar toe ging hij een kijkje nemen in de grote, lege zaal in Rotterdam. Al skateboardend, hardop dromend en dansend, zien we een jongen bij wie het besef groeit: de droom komt uit…

In videos van ruim een minuut per week, zal METRO wekelijks de primeur hebben op het kijkje in de ziel van Jett Rebel.

Jett Rebel bracht maar liefst 2 nieuwe videoclips tegelijk uit. De nummers ‘Tracks of Your Tears’ en ‘Look At Me Now’ zijn beiden afkomstig van het album ‘Don’t Die On Me Now’. Dit album kwam in augustus uit en werd spectaculair gelanceerd met een releaseparty op Lowlands. Typerend voor Jett Rebel is dat hij zichzelf altijd wil blijven uitdagen en verrassen. En daarmee ook het publiek. Door nu niet één, maar twee videoclips tegelijk uit te brengen, is maar weer eens duidelijk dat zijn creativiteit oneindig is. De twee clips zijn absolute tegenpolen in hun beeld. De ene is grauw, koud en kil, waar de ander kleurrijk en zonnig is.

Jett Rebel zal tijdens de MTV Music Week optreden in Rotterdam, waar dit jaar de MTV Awards plaatsvinden. Hij presenteert daar zijn eigen label, Baby Tiger Records en de artiesten die daar aan verbonden zijn. Op 4 februai 2017 speelt Jett Rebel in AHOY Rotterdam.

Look At Me Now (Official Video)

Tracks Of Your Tears (Official Video)