Een maand voordat het blokkenschema van North Sea Jazz bekend wordt, maakt de organisatie een flinke lijst nieuwe namen bekend. Het festival vindt dit jaar op 13, 14 en 15 juli plaats in Ahoy Rotterdam.

Jett Rebel bracht eerder deze maand met single ‘Amy’ het eerste eigen werk in meer dan een jaar tijd uit (al was er in november nog wel de Shocking Blue-cover ‘Send me a postcard’). In 2015 stond hij al eerder op het festival.

Bekijk hier de line-up van dit jaar.

Na een jaar met diverse tournees in het buitenland geeft een herboren Jett Rebel een statement af met zijn nieuwe single Amy. De single is vanaf vandaag overal verkrijgbaar. Klik hier!

Bekijk hier onder de videoclip die geheel door Jett Rebel zelf is gemaakt.

Jett Rebel is een van de meest kleurrijke personen in de Nederlandse muziekwereld. Sinds de release van zijn eerste EP in 2014 is het ongelooflijk hard gegaan met de carrière van dit muzikale wonderkind. Zo bracht hij tussen 2016 en 2017 maar liefst drie albums uit, kreeg hij zijn eigen museum in Groningen en gaf hij zijn grootste show tot nu toe in Ahoy. Geen festivalpodium is hem vreemd en inmiddels heeft hij meerdere tours door het buitenland gedaan.

Jett Rebel is going to tour in Spain, this December! With 6 shows coming up, the excitement is high and the energy is positive. Expect the unexpected and let the musical madness take you and your friends over at one (or more) of the shows below:

12 Dec: Rocksound, Barcelona
13 Dec: Urban Rock Concept, Vitoria-Gasteiz
14 Dec: BNS, Santander
15 Dec: Star Bar, Tarazona de la Mancha
16 Dec: Rock Palace, Madrid
17 Dec: Salason, Cangas Do Morrazo

Jett Rebel – Spain Tour 2017

In 2018 bestaat poptempel Paradiso 50 jaar. De aftrap van het feestjaar vindt plaats op maandag 1 januari met een concert van Jett Rebel!

Sinds het in 2014 verschenen debuutalbum ‘Venus & Mars’ dendert de sneltrein van Jett Rebel onverstoord door. Dat de live-shows van Jett Rebel vol verrassingen zitten, is ondertussen een gegeven: de concerten duren niet zelden meer dan drie uur en zitten vol experimenten die aantonen dat de alleskunner letterlijk en figuurlijk niet te stoppen is.

Wees snel voor de kaartjes, klik hier: www.paradi.so/JettRebel-2018

Jett Rebel is going to tour in Germany, this november! With 6 shows coming up, the excitement is high and the energy is positive. Expect the unexpected and let the musical madness take you and your friends over at one (or more) of the shows below:

19 Nov: Aachen, Musikbunker
20 Nov: Köln, Luxor
21 Nov: Münster, Gleiss 22
22 Nov: Berlin, Badehaus
23 Nov: Oldenburg, Cadillac
24 Nov: Dortmund, Piano

Jett Rebel - Germany Tour 2017
Jett Rebel – Germany Tour 2017

Onlangs maakten we bekend dat er 11 extra Super Pop shows aankwamen. Inmiddels zijn er al weer 4 shows uitverkocht, dus als je bij één van de overige shows aanwezig wilt zijn adviseren we je om snel te beslissen!

12 oktober: Gebouw-T, Bergen op Zoom TICKETS
13 oktober: De Oosterpoort, Groningen TICKETS
14 oktober: Luxor Live, Arnhem SOLD OUT
20 oktober: De Vorstin, Hilversum SOLD OUT
21 oktober: Victorie, Alkmaar SOLD OUT
27 oktober: Neushoorn, Leeuwarden SOLD OUT
28 oktober: Annabel, Rotterdam TICKETS
3 november: Hedon, Zwolle SOLD OUT
4 november: Muziekgieterij, Maastricht SOLD OUT
10 november: 013, Tilburg SOLD OUT
11 november: Patronaat, Haarlem TICKETS

Muziekliefhebbers opgelet: reeds 3 van de 11 ‘Super Pop Tour’ shows zijn nu al uitverkocht! Klik hier onder voor de overige beschikbare kaarten.

12 oktober: Gebouw-T, Bergen op Zoom TICKETS
13 oktober: De Oosterpoort, Groningen TICKETS
14 oktober: Luxor Live, Arnhem SOLD OUT
20 oktober: De Vorstin, Hilversum SOLD OUT
21 oktober: Victorie, Alkmaar SOLD OUT
27 oktober: Neushoorn, Leeuwarden SOLD OUT
28 oktober: Annabel, Rotterdam TICKETS
3 november: Hedon, Zwolle SOLD OUT
4 november: Muziekgieterij, Maastricht SOLD OUT
10 november: 013, Tilburg SOLD OUT
11 november: Patronaat, Haarlem TICKETS

De Betonning is het festivalterrein op West-Terschelling, waarbij tijdens het Oerol Festival 2017, op een experimentele manier de grenzen worden opgezocht door een muzieklaboratorium voor en door muzikanten te creëren. Dit jaar wordt binnen het thema “De Stem van de Nieuwe Generatie” een dialoog tussen muzikanten en bezoekers gestart over het vasthouden aan tradities en het doorbreken van patronen. Het programma van de Betonning is ook dit jaar weer verzorgd door verschillende curatoren. Oerol nodigt o.a. Jett Rebel uit om samen de Betonning op zijn kop te zetten. Naast muziek kan je deelnemen aan diverse activiteiten en staan er inspirerende installaties voor je klaar.

Jett Rebel krijgt op de Betonning de kans om zijn stem te laten horen en een andere kant te laten zien. Maandag neemt hij Willem Wits, Dakota, IX, DJ Elvis Leeft mee. Dinsdag vind je Jessica Manuputty, The Howlin’, Amber Gomaa, DJ Elvis Leeft op het podium.

Openingstijden
De Betonning is dagelijks geopend van 14:00 – 21:00. Op zondag 18 juni, de slotdag van Oerol, kun je dansen tot zonsondergang (22:09).

Meer informatie op: http://oerol.nl/

Er is goed nieuws voor iedereen die van échte muziek houdt! De afgelopen weken tourde Jett Rebel langs een select aantal popzalen in Nederland. Zijn Super Pop Tour, vernoemd naar zijn nieuwste album, was een groot succes vol overdonderende hoogtepunten. 

Jett Rebel en zijn nieuwe bandleden bewezen dat de muzikale lat in Nederland nóg hoger gelegd kon worden. Zaal na zaal danste en stuiterde op nummers als All The Way, Tonight en Get Your Rock n Roll On

Tijdens de tour won Jett Rebel ook nog de 3FM Award ‘Beste Social’ voor zijn eigenzinnige social media gebruik en vertelde hij bij De Wereld Draait Door vurig over vinyl en zijn ambassadeursschap voor Record Store Day 2017.

Muziekliefhebbers opgelet! Vandaag wordt bekend dat de ‘Super Pop Tour’ wegens succes in reprise gaat. Er komen maarliefst 11 nieuwe clubshows in het gehele land. 

12 oktober: Gebouw-T, Bergen op Zoom
13 oktober: De Oosterpoort, Groningen
14 oktober: Luxor Live, Arnhem
20 oktober: De Vorstin, Hilversum
21 oktober: Victorie, Alkmaar
27 oktober: Neushoorn, Leeuwarden
28 oktober: Annabel, Rotterdam
3 november: Hedon, Zwolle
4 november: Muziekgieterij, Maastricht
10 november: 013, Tilburg
11 november: Patronaat, Haarlem

Foto: Bob Leistra

Jett Rebel is de Nederlandse ambassadeur van Record Store Day 2017!

Op Record Store Day verschijnt ook een 7” van Jett Rebel: een dubbel A-side op roze vinyl met daarop de singles Better Off Together en Daydreamin’. Deze single is gratis en exclusief verkrijgbaar voor de eerste 5.000 bezoekers. Record Store Day vindt dit jaar plaats op zaterdag 22 april in bijna 100 onafhankelijke platenzaken in Nederland.

“Gevraagd worden als ambassadeur voor Record Store Day is een gigantisch grote eer. Om eerlijk te zijn kan ik het nog steeds niet geloven. Het voelt alsof ik een van velen ben, maar dat is natuurlijk niet zo. Vinyl speelt mijn hele leven al een belangrijke rol.”

Jett Rebel bracht begin dit jaar Super Pop uit, zijn derde album in twaalf maanden tijd. Op het laatste album in dit drieluik houdt hij de touwtjes weer stevig zelf in handen en speelt alle instrumenten zelf. Superpop – uitgebracht op roze vinyl – kwam nieuw binnen op 1 in de onlangs gelanceerde Vinyl33. Na zijn extra grote show in Ahoy op 4 februari, start hij begin april de Super Pop tour in de grotere poppodia in Nederland.

Over Record Store Day:
Record Store Day is dit jaar tien jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten. Inmiddels vindt dit unieke evenement plaats in meer dan 2.000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa, Australië en Japan. In Nederland zal het evenement op 22 april voor de achtste keer plaatsvinden. Moke, Tim Knol, Blaudzun, Triggerfinger, Kensington, Typhoon en Eefje de Visser gingen Jett Rebel voor als Record Store Day ambassadeur in Nederland. De Amerikaanse ambassadeur is dit jaar St. Vincent.